logo Lambert Gourmet Foods
Zaccagni al bronzo

Wat maakt Zaccagni pasta zo bijzonder?

 | 

Wanneer verschillende ervaringen en culturen elkaar ontmoeten, ontstaan ​​er unieke resultaten.

Gianfranco Zaccagni was een jaloerse pastamaker die zorgvuldig waakte over zijn recept en zijn bronzen matrijzen, waarvan sommige eeuwen oud waren. Hij deelde zijn geheimen alleen met een Roemeense leerling

Leonardo was gefascineerd door de geweldige mogelijkheden die zulke goede pasta bood. En toen hij pasta Zaccagni overnam zette hij zijn zinnen op het nog beter maken. Samen met Pepe, de in Salerno geboren tovenaar van ambachtelijke mixers, wijdde hij zich aan griesmeel en deeg.

Om een ​​van de meest geheime plekken van de pastafabriek te bewaken zette hij vrouwen, die met oneindig geduld waken over het langzaam drogen van de pasta. En verder zocht hij mannen als Erasmo en de Senegalese Maurice, die in staat zijn om spaghetti te breken met de kracht van hun armen.

De bijdrage van al deze verschillende mensen heeft onze pasta in de loop van de tijd een uniek karakter en smaak gegeven. Je proeft iets bijzonders dat van ver lijkt te komen, iets bijzonders dat de wereld kan veroveren.

Zaccagni pasta productie

Pasta zoals het hoort.

Het geheim van de kwaliteit van onze Zaccagni pasta zit in

  • De kwaliteitstarwe, die we met grote zorg vermalen
  • Het zuivere water dat uit de Majella stroomt en
  • Het langzame en delicate drogen op een zeer lage temperatuur

Daarnaast is het belangrijk om oude machines en matrijzen te gebruiken. Die geven een temperatuur die geschikt is voor de vorming van het deeg. Volgens onze specialisten moet de pasta consistentie “zoals die van de oorlel moet zijn”.

De ambachtelijke pasta die op deze manier wordt geproduceerd, heeft veel voordelen. Een grotere verteerbaarheid en de volle smaak van de smaak van de tarwe ontdekt u al snel. En dan is er nog die echte porositeit die het grote geheim is om hem goed te combineren met elk type saus.

Wij bij Pasta Zaccagni zijn fier als we onze pastatraditie zien vertrekken in pakjes waarin we de vorm van Abruzzo hebben uitgesneden.

Pasta Zaccagni Abruzzo