logo Lambert Gourmet Foods
Frédéric Chaix frambozenazijn

Wie is Frédéric Chaix?

 | 

Frédéric Chaix de smaakmeester

Frédéric Chaix is ‘maître vinaigrier’, maar nog veel meer is hij een meester in het bewaren en sublimeren van smaken.

Smaakmeester Frédéric Chaix begon zijn avontuur in Madagaskar waar hij 15 jaar lang zijn tijd spendeerde aan werken met Vanille. Het werken met die intense aroma’s wekt al snel zijn interesse voor azijn, en hij is voortdurend op zoek naar de juiste balans tussen zuurgraad en de smaak van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten.

In zijn azijnfabriek in Lissabon ontwerpt en produceert hij originele en originele combinaties van smaken voor het grootste plezier van de smaakpapillen.

Als perfectionist besteedt Frédéric Chaix besteedt bijzondere aandacht aan de selectie van zijn azijn, evenals aan de kruiden die rechtstreeks uit Madagaskar, Réunion of andere oorsprong in de wereld komen. Al zijn producten worden exclusief in Lissabon gemaakt. Alleen het beste natuurlijke fruit wordt gebruikt in het productieproces. De azijn is gegarandeerd 100% natuurlijk, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen of kunstmatige smaakstoffen.

Hij combineert de methoden van maceratie, koken en zachte filtratie om alle verwachte aroma’s naar voren te brengen: fruitig, houtachtig, vanille of kruidig.

Frédéric Chaix

Smaakmeester tot in de puntjes.

Onze meester-azijnmaker Frédéric Chaix heeft een assortiment condimenten ontwikkeld op basis van verse producten. Alle kruiden worden gemaakt van authentieke azijn, fruit en specerijen

Deze smaak bommetjes hebben een zuurgraad van minder dan 6%. Dankzij hun minder uitgesproken zuurgraad ruik je de aroma’s van fruit en specerijen beter. Ze zijn eenvoudig toe te voegen aan al je culinaire bereidingen en maken culinaire fantasie toegankelijk voor iedereen.

Allereerst vanwege de volledig natuurlijke ingrediënten, verwerkt de Meester-azijnmaker fruit en specerijen zonder enige toevoeging van bewaarmiddelen, aroma’s of kleurstoffen. Alleen echt culinair werk stelt hem in staat om de smaken van fruit en specerijen tot uitdrukking te brengen.

De pompfles maakt een heel speels gebruik van de producten mogelijk, iedereen in de keuken of aan tafel kan nieuwe smaken en associaties ontdekken. De lichte aanslag die kan verschijnen, getuigt van het gebruik van fruit in derden en niet van aroma’s.

Frédéric Chaix azijnen

De smaken van Fréderic Chaix.

Op zoek naar de juiste balans zorgt hij voortdurend voor zijn selectie van ingrediënten. Frédéric Chaix combineert originele, vaak nieuwe smaken om onze smaakpapillen te verwennen.
Het productieproces, de methoden van maceratie, koken en zachte filtratie versterken alle aroma’s.
Deze ambachtelijke knowhow geeft zijn creaties een onvergelijkbare kwaliteit en smaak.
Al haar producten zijn gegarandeerd 100% natuurlijk, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen of kunstmatige smaakstoffen.

Ontdek de specialiteiten zoals?

Premium azijn met wilde Madagaskar peper

Dit condiment is gemaakt met wilde peper uit Madagaskar, of Voatsiperifery  een peper uit de familie van de piper borbonense, uit dezelfde familie als de piper nigrum. Het condiment geeft een licht kruidige smaak met hints van citrus aan uw culinaire bereidingen. Een must voor iedereen die van kruiden houdt.

Het groeit in het zuiden van het eiland Madagaskar, op lianen die zelf groeien op de top van grote bomen van wel 20 meter hoog, wat het oogsten van wilde peper zowel erg vervelend als gevaarlijk maakt. Het wordt met de hand geoogst door naar de toppen van bomen te klimmen. Qua uiterlijk lijkt het erg op cubeb hoewel de twee niets met elkaar te maken hebben.

Premium azijn met vijgen AOP Solliès

De vijg Solliès AOP, een vrucht uit de Provence, barst van de zonneschijn. Hij wordt geteeld in de Vallée du Gapeau, waar hij alle omstandigheden vindt om te gedijen. Ook wel “violet van Solliès” genoemd, wordt gekenmerkt door zijn geplette druppelvorm en zijn kleur die varieert van paars tot zwart. Deze vijg heeft een balans tussen zoete en zure smaken. Het smakelijke vruchtvlees is vlezig, helderrood.

Benieuwd naar de andere producten van Frédéric Chaix?