logo Lambert Gourmet Foods
Zaghis panetone

Wat maakt Zaghis Panettone zo bijzonder?

 | 

Om de beste panettone te krijgen, heb je de beste ingrediënten nodig.

Verse en authentieke ingrediënten die ons grondgebied ons als een geschenk brengt. Gecontroleerde en gecertificeerde grondstoffen, met natuurlijke smaken en buitengewone kwaliteiten. We hebben de beste lokale en nationale producties van ons geliefde land geselecteerd. Verse scharreleieren van Italiaanse bodem. We hebben gekozen voor verse boter, geproduceerd uit verse melkroom van de hoogste kwaliteit. Verse melk van Venetiaanse en Friulische koeien met een vetgehalte van 3,6%.  Australische rozijnen afkomstig van geselecteerde trossen Vitis Vinifera Sultana met de juiste rijpheid. Vanille uit Madagaskar, Zaghis kiest de “Bourbon Berry” gekozen vanwege zijn intense vanillegeur. Honing van Italiaanse bodem, de beste lentekwaliteit wilde bloemenhoning, uit onze regio Veneto. Er zijn verschillende soorten gekonfijte sinaasappel, maar wij bij Zaghis kiezen de Scorzone, alleen gemaakt van Italiaanse sinaasappelen. 

Om de beste panettone te krijgen, heb je het beste moederdeeg nodig.

Zaghis-panettone bevatten een heel bijzonder ingrediënt: het is de ervaring, het meesterschap, de wijsheid van de gistmaker. Zijn zintuigen vertellen hem of alles goed gaat. Elke dag onderzoekt hij de geur van het deeg, de smaak en het gevoel bij het aanraken van het gezuurde deeg. Met veilige en delicate gebaren, gesuggereerd door de traditie. De zuurdesem geeft vorm en textuur aan het deeg,, dat zacht en fluweelachtig moet zijn.
Een kunst voor wijze en gevoelige handen en ogen, ontwikkeld in 60 jaar activiteit om alle voortreffelijkheid van Zaghis-producten naar de kersttafels te brengen.

Bij de bereiding van het deeg is moederbad van groot belang: een korte wasbeurt die de zuurgraad van de zuurdesem wegneemt en de nodige kracht herstelt om de meest intense aroma’s vrij te geven. Dit kan echter niet in elk water. Zaghis heeft altijd vertrouwd op de zuiverheid van de bronnen van Cansiglio, het historische plateau van de Karnische Vooralpen, van onschatbare waarde voor de Republiek van de Serenissima.

Dankzij de originele Zaghis-moedergist worden de geweldige traditionele gezuurde producten al tientallen jaren gemaakt. Een sterke en geurige gist, met buitengewone organoleptische eigenschappen, die het onmiskenbare aroma van natuurlijke fermentatie geeft. Een echt familie-erfgoed, het resultaat van dagelijkse zorg, veel geduld en grote vaardigheid. De moeder moet in feite vernieuwd worden met continue verfrissingen van water en meel die de kostbare micro-organismen voeden die verantwoordelijk zijn voor het langzame rijzen.

De beste panettone maak je in Veneto.

Een kruispunt van volkeren, voedingsmiddelen en culturen, waar de smaken van de wereld elkaar ontmoeten. Venetië, een gebied van uitmuntendheid, van geschiedenis, van veroveringen. Een land dat ons elke dag verrast met onverwachte smaken en kleine geheimen van plezier. Een betoverende plek tussen land en zee, tussen legende en realiteit, tussen traditie en innovatie, die altijd de zoektocht naar onze grondstoffen, respect voor de meest authentieke recepten en de grote wens om te experimenteren heeft gevoed. De delicatessen van Zaghis krijgen vorm vanuit het hart van Veneto en veroveren, geleid door de Venetiaanse geest, elke kerst de smaakpapillen van over de hele wereld