logo Lambert Gourmet Foods
Pici toscani carbonara met aubergine

Pici Toscani carbonara met aubergine

30 min

 | 

4 personen

  • Pici Toscani 400 gr.
  • Pecorino 100 gr.
  • Bacon 200 gr.
  • Eieren 4
  • Aubergine 280 gr.

Hoe maak je Pici Toscani carbonara met aubergine?

Stap 1

De aubergines

Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Na het wassen en drogen van de aubergines, bestrooi ze met zout en kook ze ongeveer 20 minuten in de oven, snijd ze aan het einde in de lengte door en schraap ze van binnen met behulp van een lepel.

Stap 2

De carbonara

Scheid de dooiers van de eiwitten die voor andere bereidingen kunnen worden gebruikt en meng ze met een beetje peper en een beetje zout.

Stap 3

De bacon

 Snijd intussen de bacon in dunne plakjes en laat deze in een pan op laag vuur en zonder toevoeging van olie bruin worden.

Stap 4

De pasta

Kook de pasta al dente en giet deze in de pan met het spek, voeg de losgeklopte eierdooiers en pecorino ver van het vuur toe.

Stap 5

Serveer

Serveer het de carbonara en werk af met de aubergine.

Weetjes

Carbonara maakt deel uit van een familie van gerechten met pasta met spek, kaas en peper, waaronder pasta alla gricia. Het lijkt inderdaad erg op pasta cacio e uova, een gerecht gekleed met gesmolten reuzel en een mengsel van eieren en kaas, dat al in 1839 is gedocumenteerd

Er zijn veel theorieën over de oorsprong van de naam Carbonara, die waarschijnlijk recenter is dan het gerecht zelf. Aangezien de naam is afgeleid van carbonaro (het Italiaanse woord voor ‘houtskoolbrander’), geloven sommigen dat het gerecht voor het eerst werd gemaakt als een stevige maaltijd voor Italiaanse houtskoolarbeiders.