logo Lambert Gourmet Foods
Ducs de Gascogne in Belgie

Ducs de Gascogne: een smaakvolle reis

 | 

De erfenis van kwaliteit:

Inleiding: Een blijvende erfenis in de Gers

Stelt u zich een plek voor die doordrenkt is van traditie, waar de lucht is getint met het rijke aroma van foie gras en het land verhalen vertelt van gastronomische grandeur. Welkom in Gimont in de Gers, de bakermat van de Ducs de Gascogne. Dit familiebedrijf werd in 1953 opgericht door Gabriel Dubarry en staat al decennialang synoniem voor het toppunt van kwaliteit in de Franse gastronomie. Laten we een kijkje nemen in de zeven decennia lange reis van dit buitengewone merk en ontdekken hoe het zijn onwrikbare toewijding aan kwaliteit en authentieke smaken heeft weten te behouden.

Het begin: Een passie voor authentieke smaken

Toen Gabriel Dubarry Ducs de Gascogne begon, was hij meer dan alleen een bedrijfseigenaar. Hij was een man die gedreven werd door zijn liefde voor het unieke terroir van zijn streek en een passie voor authentieke smaken. Hij geloofde in het concept van “bien manger Gascon” – de kunst van het lekkere Gasconse eten dat fijnproevers nooit teleurstelt.

Ducs de Gascogne in België

Traditie levend houden: Een vader-zoon verhaal

Niet ver van de oprichter leerde zijn zoon Pierre al op jonge leeftijd de kneepjes van het vak, aan de zijde van zijn vader. Samen struinden ze de markten en beurzen van Zuid-Frankrijk af, waar Pierre zich de traditionele recepten eigen maakte die de gastronomie van de Gascogne kenmerken. Elk jaar werden de culinaire vaardigheden doorgegeven en bleven ze consistent, nauwkeurig en van onwrikbare kwaliteit.

De nieuwe generaties: Een modern tintje toevoegen

Laurence en Anne Dubarry, kleindochters van Gabriel, erfden niet alleen het bedrijf, ze erfden een erfenis. Met hen bleef de focus op kwaliteit en originaliteit, maar ze introduceerden ook “geschenkcollecties” met gourmetmanden die feestelijk en gevarieerd zijn en helemaal passen bij de hedendaagse trends.

Versnelde ontwikkeling: Het tijdperk van Marie en Cyril Jollivet

Marie en Cyril Jollivet, twee jonge ondernemers uit dezelfde regio, hebben zeven jaar lang het roer overgenomen en de groei van Ducs de Gascogne met succes versneld. Hun rentmeesterschap zorgde ervoor dat het merk zijn tijd vooruit bleef, terwijl het toch geworteld bleef in zijn rijke traditie.

Ducs de gascogne

Evolueren met de tijd: naar een duurzame toekomst

Na 70 jaar smaakpapillen verwend te hebben, begint Ducs de Gascogne aan een nieuw hoofdstuk. Door de krachten te bundelen met Bio Conquête heeft het merk een strategie omarmd die niet alleen probeert te voldoen aan gastronomische verlangens, maar ook de sociale en milieu-uitdagingen van de toekomst aanpakt.

Een nieuwe stap: de samenwerking met JL. Lambert gourmet foods

Na succes in Frankrijk besluit ducs de Gascogne om een samenwerking aan te gaan met de beste Belgische invoerder van delicatessen. Met Lambert gourmet foods kiest Ducs de Gascogne resoluut voor een verdeler voor wie kwaliteit de absolute prioriteit is.

Conclusie: De belichaming van kwaliteit

Ducs de Gascogne is al die tijd een onbetwistbare referentie gebleven in de Franse gastronomie en gastronomische geschenken. Het familiebedrijf is erin geslaagd om met zijn tijd mee te gaan zonder zijn toewijding aan kwaliteit op te offeren, een waarde die al sinds het begin centraal staat. En zo blijft het uitblinken als een baken van een genereuze en zonnige keuken die de essentie van de prachtige regio weergeeft.

Door consequent te focussen op kwaliteit – of het nu gaat om de inkoop van ingrediënten, de bereiding van gerechten of zelfs de presentatie van cadeaucollecties – heeft Ducs de Gascogne een unieke niche voor zichzelf gecreëerd. Op nog vele decennia van authentieke gastronomie van hoge kwaliteit uit het hart van de Gers!

Ducs de Gascogne bij Lambert gourmetfoods