logo Lambert Gourmet Foods
Naamloos

Antico Frantoio Di Perna

 | 

NEW

Gelegen in Campomaggiore , in de ongerepte natuur van Basilicata, beschermd door de Lucaanse Dolomieten en door de liefde voor ons land.

De geschiedenis

1968, in Campomaggiore bouwt grootvader Battista Di Perna zijn oliemolen
Sindsdien hebben we dit eeuwenoude ritueel elk jaar herhaald : het combineren van slechts twee soorten Lucaanse olijven , de Justa en de Majatica , om een ​​extra vierge olie te creëren die vertelt over de familietraditie en de eeuwige passie

“Ik weet nog dat ik voor het eerst de oliemolen binnenging, hand in hand met mijn grootvader die mij enthousiast zijn wonderkamer liet zien.
Aanvankelijk was het lawaai van de motoren oorverdovend, de geur van de olijven te sterk voor een kind.
Toen liet hij me de olie proeven waar hij zo trots op was.
Zelfs vandaag de dag herbeleef ik elke keer dezelfde verbazing “

De olie

Majatica , een cultivar uit de oude Lucaanse traditie, en Justa , een inheemse variëteit van Campomaggiore , werden in 1968 voor het eerst gecombineerd in opdracht van grootvader Battista.

Sindsdien produceren we deze elegante en delicate extra vierge olijfolie , een oprechte vrucht van ons grondgebied, een olie op grote hoogte met sterke gezondheidsbevorderende eigenschappen die onze olijfbomen in de Lucaanse Dolomieten ons elk jaar bieden.

De kruik

Gemaakt in Basilicata
Vakmanschap van ontwerpers met de hand gemaakt en beschilderd

Moderne interpretaties van de oude Lucaanse amforen, onze keramische flessen kleden de olie in de kleuren van de natuur : De keramische flessen zijn gemaakt en met de hand beschilderd door Lucaanse ambachtslieden .

Pietra, Geïnspireerd door de rotsen van de Lucaanse Dolomieten.
Ambachtelijk keramiek met een elegant ontwerp en de materiaaltextuur van Pietra is een eerbetoon aan het bergachtige landschap van Basilicata en de ruige toppen van een nog onaangetast land.